img

Kajak

Een kajak kopen bij Kick Watersports

Wil jij graag kajakken? Dan is een kajak kopen bij Kick Watersports een goed idee! In ons assortiment vind je verschillende soorten kajaks. Zo hebben we 1- en 2-persoons kajaks. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om uit diverse materialen te kiezen. Een opblaasbare kajak is bijvoorbeeld gemakkelijk mee te nemen. De opblaas kajak is ideaal voor op rustig water, zoals een meer. Ben je van plan om te gaan wildwaterkajakken? Dan is een opblaasbare kajak minder geschikt en raden we je een kajak van steviger materiaal aan. Twijfel je over welk type kajak voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

Toont alle 10 resultaten

Opblaasbare Kajakken

De kajak is een klein type boot met een gesloten dek, met uitzondering van een gat in het midden. Dit type boot is afgeleid van de bootjes die de Inuit gebruiken. De Inuit gebruiken deze bootjes onder andere om op walvissen te jagen. Tegenwoordig wordt de kajak door mensen over de hele wereld gebruikt om mee te sporten. Een kajak is erg wendbaar, waardoor je veel controle hebt. Tijdens het kajakken wordt gebruik gemaakt van een peddel die aan beide kanten een blad heeft. De kajakker haalt de bladen om en om door het water om zich voort te bewegen.

Je hebt verschillende vormen van kajakken. Zo heb je bijvoorbeeld wildwaterkajakken. De kajakken die hiervoor gebruikt worden, zijn van een sterk materiaal gemaakt. Daarnaast worden er ook wedstrijden georganiseerd. Afhankelijk van het type wedstrijd, zijn er regels aan de kajaks van de deelnemers verbonden. Zo mag een eenpersoonskajak bij een vlakwatersprint wedstrijd maximaal 5,2 meter lang zijn. Een eenpersoonskajak voor een wildwaterafvaart mag maximaal slechts 4,5 meter zijn. Ben je van plan om voor wedstrijden te oefenen? Dan is het belangrijk dat je een kajak koopt die aan de vereisten voldoet.

Kajakken in Nederland

In Nederland kun je prima kajakken. De kajak is namelijk ook zeer geschikt om rustiger water mee te verkennen, zoals meren en kanalen. Als je besluit om te gaan kajakken, is het belangrijk dat je voldoende rekening houdt met de veiligheid. Het is niet verstandig om in je eentje het water op te gaan. Heb je zelf geen ervaring met het besturen van de kajak? Dan raden we je aan om met iemand met voldoende ervaring mee te gaan. Daarnaast is het aan te raden om een veiligheidsvest te dragen.

Uitstekende service

Behalve dat we bij Kick Watersports producten verkopen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kun je bij Kick ook alleen de beste service verwachten. Zo betaal je bij Kick niet voor het leveren of retour sturen van producten. Tot 14 dagen na aankoop kun je de producten probleemloos retour sturen. Daarnaast zijn onze specialisten altijd bereid om je advies te geven. Twijfel je welke watersport voor jou het meest geschikt is? Dan denken wij graag met je mee! Behalve dat wij benodigdheden voor het kajakken verkopen, bieden we ook benodigdheden voor allerlei andere watersporten aan. Wil je gaan wakeboarden, waterskiën of surfen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Onze showroom in Zevenaar

Ben jij op zoek naar een nieuwe kajak of andere benodigdheden voor op of rondom het water? Dan bestel je de benodigde producten eenvoudig in onze webshop. Daarnaast is het ook mogelijk om langs te gaan bij onze showroom in Zevenaar. Hier kunnen we je een goed beeld geven van de verschillende producten. Bovendien zijn we ook hier altijd bereid om al je vragen te beantwoorden.

© Copyright Kick Watersports B.V. |