Kick Watersports B.V.

Kajak 1 persoons

Opblaasbare kajak 1 persoons

Kajakken is net als het suppen een sport waar mensen gemakkelijk en snel aan kunnen beginnen. Het een vooral recreatieve sport die op allerlei levels van intensiteit beoefend kan worden. Zo kajakken velen gewoon op zee, door een rivier of op een meer. Fanatiekelingen kiezen liever voor een ruigere rivier. Dit zogenaamde wildwaterkajakken is een vorm van kajakken waar veel wedstrijden voor worden georganiseerd. Kortom, kajakken is een sport die gemakkelijk kan worden beoefend en waar je relatief weinig spullen voor nodig hebt.

Een kajak is de naam van het soort boot. Een kajak bestaat uit een dichte boot met één of twee gaten in de bovenkant, waar de bestuurder in kan zitten. Bij een harde kajak zijn deze gaten nog verder af te sluiten met behulp van speciale hoeven en koorden. Echter, wanneer je kiest voor een opblaasbare kajak, zal deze vaak helemaal open zijn.

Kajak 1 persoons

Toont alle 5 resultaten

Hoe intens ga je kajakken?

Voor je op zoek gaat naar een geschikte kajak, is het belangrijk om te kijken naar wat voor een soort kajakker je bent. Ben je van plan om mee te doen aan wildwaterkajakken, of kies je voor de rustigere waters, de meer recreatieve versie van wildwaterkajakken? Wanneer je dit laatste kiest, is de keuze namelijk een heel stuk gemakkelijker. Niet alleen heb je voor wildwaterkajakken stevige kajakken nodig, maar ze moeten ook voldoen aan de verschillende strenge regels, die vaak per wedstrijdtype veranderen. Kortom, wil je jezelf helemaal verliezen in het kajakken, lees je dan even goed in over de regels en voorwaarden die bij die tak van sport horen. Ga je meer voor de passieve vorm van kajakken, dan ben je een heel stuk vrijer

De eenpersoons kajak

Een van de populairste soorten opblaasbare kajakken is de eenpersoonskajak. Deze kajak is voorzien van een handige en stevige zitting, zodat je gedurende je trip een goede houding kunt behouden. De opblaasbare kajak 1 persoons is stevig en voorzien van meerdere luchtkamers. Een opblaasbare kajak is gemakkelijk op te blazen met behulp van een handpomp of automatische pomp. Het materiaal bestaat uit een speciale fiber die zorgt dat de kans op scheuren of lekkages minimaal is. De materialen zijn uitgebreid getest en zo stevig dat je gemakkelijk met een auto over een opgepompte kajak heen kunt rijden, zonder dat je schade aan zult richten. Een van de grote voordelen van een opblaasbare kajak, is dat hij gemakkelijk te vervoeren is. Zo kan hij gemakkelijk mee in iedere auto en past hij ook in je koffer, wanneer je met het vliegtuig gaat.

Opblaasbaar, maar nooit lek

Dankzij de slimme en innovatieve technieken en materialen die worden gebruikt om de boot te maken, is het bijna onmogelijk om hem lek te krijgen. In het geval dat er toch een lek ontstaan in de boot, zal een ander ingenieus systeem in werking treden. Dankzij de verschillende luchtkamers en diverse wanden, zal de boot maar heel langzaam leeglopen, zodat je altijd ruim de tijd hebt om nog aan land te komen voordat de boot zou kunnen zinken. Daarnaast krijg je bij de aankoop van een opblaasbare kajak 1 persoons ook een handig reparatiesetje. Zo kun je de boot snel repareren en kun je binnen een uur weer verder met je reis.

Nieuwe kajak aanschaffen, hier let je op

Bij het aanschaffen van een nieuwe kajak zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zijn er drie vormen van kajakken die worden onderscheiden. De eerste is de ontspannende vorm, waarbij je bijvoorbeeld met je kinderen rustig over een meer of rivier gaat peddelen, genietend van de omgeving en het water. Een andere vorm is de touring kajak. Dit zijn de kajakken die gemaakt zijn voor comfort en een goede ligging in het water. Hierdoor zijn ze ideaal voor langere reizen en kunnen ze zonder problemen meerdere dagen achter elkaar gebruikt worden. De derde en laatste variant is de racing kajak. Dit zijn speciale kajakken die zijn samengesteld voor de echte sportliefhebber. De kajakker die zo hard mogelijk wilt kunnen gaan en daarbij ook flexibel wil zijn. Voor je gaat zoeken naar een passende kajak, is het dan ook belangrijk om eens goed te kijken naar de mogelijkheden en te bedenken wat jij zelf van plan bent met de kajak.

© Copyright Kick Watersports B.V. |