Kick Watersports B.V.

Koffie zetten

Wacaco minipresso

Koffie, we drinken het bijna allemaal en hebben sterke voorkeuren voor hoe die koffie dan klaargemaakt dient te worden. Het aantal koffietenten is enorm gegroeid in Nederland en daarbij kun je vaak kiezen welke bonen je wilt. De juiste espresso is voor iedereen anders en hierbij wordt vaak gekozen voor een geïmporteerde boon uit een van de vele exportlanden. Een goede espresso is dan ook persoonlijk en kan je dag helemaal maken! Ook tijdens een lange reis, of een rustgevende kajaktour, kan een kopje verse espresso een heerlijk moment creëren. Vooral wanneer je een meerdaagse reis maakt waarbij je in een tent blijft slapen, kan het heerlijk zijn om ‘s morgens te starten met een warm kopje verse espresso, gecombineerd met het prachtige uitzicht over de bergen of het meer. Zo maak je jouw reis helemaal compleet!

Koffie zetten in de bergen

Maar ja, koffie zetten in de bergen is heel lastig. Vaak gebruiken mensen speciale koffie poeders die direct in water kunnen worden gegooid om het een koffiesmaak te geven. Verse koffie zetten is immers heel erg moeilijk zonder elektriciteit, laat staan een verse espresso van bonen! De Wacaco minipresso is echter een product dat hier verandering in brengt. Het is een portable espresso machine die gebruik maakt van luchtdruk, zoals een fietspomp, om de koffie te maken.

Minipresso Hybrid met behulp van drie stappen

Het apparaat bestaat uit drie onderdelen die er samen voor zorgen dat jouw koffie snel en vers kan worden gezet. Het eerste gedeelte bestaat uit een pomp, die zorgt dat de gemalen koffie met hoge druk door een filter heen wordt geblazen. Hierdoor loopt het door de tweede kamer heen, waar je warm water aan toevoegt. Hier zal de gemalen koffie ervoor zorgen dat je espresso wordt gezet. Vervolgens druipt het verse resultaat in de laatste kamer, van waaruit je een kopje koffie in kunt schenken.

De Wacaco afmetingen

De Wacaco minipresso is in verschillende vormen verkrijgbaar en hierbij veranderen voornamelijk de afmetingen van het product. De Hybrid, die je hierboven beschreven zag, ik het grootste type. Hierbij is alles in één systeem gestopt en hoef je enkel te pompen om verse koffie te zetten. Het is een ideale oplossing voor mensen die in een kajak zitten of op een ander klein oppervlak zitten zonder vele mogelijkheden om dingen neer te zetten. Een kleinere variant van de Wacaco is de minipresso GR.

De Minipresso GR

De minipresso GR lijkt op een kleine thermos en bestaat uit 6 onderdelen. Dit is het hoofdreservoir, de coffee vanger, watervoorraad, de dop, de koffielepel en het drinkbakje. De Minipresso GR staat bekend om het feit dat ze gemakkelijk te gebruiken is en snel een verse kop koffie zet. Daarnaast is het drinkbakje ook te gebruiken als drinkdop van de thermosfles. Zo kun je de koffie in de GR laten zitten en blijft hij langer warm. De minipresso GR zorgt ervoor dat je enkel een klein systeem bij je hebt waarmee je snel een vers kopje koffie kunt zetten, zonder teveel gedoe. De minipresso GR vereist wel dat je iets meer ruimte hebt om de koffie te zetten. Je hebt namelijk ruimte nodig om het kopje even neer te zetten en om de koffie over te kunnen scheppen. Dit maakt de Minipresso GR ideaal voor overnachtingen in de natuur, bijvoorbeeld in een tent.

De Wacaco minipresso online bestellen

Je kunt de Wacaco minipresso online bestellen en hierbij kiezen uit de verschillende soorten producten die hierbij van toepassing zijn. Zo kun je namelijk zien welke van de Wacaco minipresso machines het beste past bij jouw voorkeur en natuurlijk bij jouw activiteit. Wacaco heeft namelijk voor elke vorm van recreatie een gepaste vorm gecreëerd. Zo zul je altijd een vers kopje koffie kunnen zetten, of je nou op de top van een berg zit, of met een kano in het midden van een groot meer.

© Copyright Kick Watersports B.V. |