img

Opblaasbare supboards

Supboard opblaasbaar

Supboarden is een enorm populaire sport die veel wordt gedaan op vakantieoorden. Het is een sport die gemakkelijk te leren is en waarbij je relatief weinig spullen nodig hebt. Dit is een van de redenen dat je bij bijna elke vakantie aan zee wel een tentje zult zien dat dergelijke boards verkoopt en verhuurt. De populariteit van de sport komt voort uit het feit dat je er weinig fysieke trainingen en kracht voor nodig hebt en dat het ook rustgevend kan zijn. Mensen krijgen hierdoor een positieve herinnering aan supboarden en besluiten vervolgens om dit thuis ook te gaan doen. Het aanschaffen van een eigen supboard met paddle is dan ook mogelijk via allerlei winkels en webshops.

Toont alle 39 resultaten

Verschillende soorten supboards

Er zijn allerlei supboards in verschillende soorten en maten die passen bij verschillende niveaus en doeleinden. Zo kun je kiezen voor speciale boards die geschikt zijn voor hoge snelheden of ruigere zeeën. Echter zou je ook kunnen kiezen voor boarden die specifiek gemaakt zijn voor beginnende suppers. Het is hierbij belangrijk om een goed beeld te hebben van wat jij precies wilt gaan doen. Je weet dan beter wat voor een board je hier dan voor nodig zult gaan hebben.

De verschillende soorten supboards zijn gemakkelijk te verdelen in twee hoofdgroepen: het supboard opblaasbaar en het supboard hard. Het grote verschil zit hem hierbij in het feit dat een opblaasbaar supboard van een stevig plastic is en het hardboard van PVC. Een opblaasbaar supboard is hierbij een van de meest populaire keuzes, omdat het gemakkelijk mee te nemen is, vaak goedkoper is dan een hardboard en ook nog eens langer mee kan gaan.

Waar ga je het supboard gebruiken?

Voor je gaat kiezen voor een specifiek supboard, is het belangrijk om na te denken over wat je met het board wilt gaan doen. Een opblaasbaar surfboard of hard surfboard kunnen namelijk voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ga je professioneel boarden en wil je hierbij zowel golven kunnen pakken als snelheid kunnen maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een supboard hard, aangezien je hierbij bijvoorbeeld voor een raceboard kunt kiezen. Echter is het voor de meeste andere gebruikers, die dergelijke boards bijvoorbeeld voor op vakantie willen gebruiken, of in de weekenden een keer op een meer willen suppen, aan te raden om te kijken naar de verschillende opblaasbare supboards.

Deze zeer stevige paddle boards zijn gemakkelijk op te slaan en te vervoeren. Daarnaast zijn ze stabiel op het water en zeer geschikt voor beginners of mensen die graag op rustige waters peddelen. Ook gaan opblaasbare supboards vaak langer mee dan de harde boards.

De prestatie van het board

Een opblaasbaar supboard is gemakkelijk te gebruiken, omdat hij stevig, breed en licht is. Het is een ideaal board wanneer je bijvoorbeeld lekker wilt kunnen drijven en peddelen op een meer of door een rivier. Hierbij hoef je namelijk minder op je balans te letten en kun je meer genieten van de omgeving of de rust. Echter kunnen opblaasbare boards ook gemakkelijk gebruikt worden voor suppen op de zee. Wil je op de zee snelheid willen maken of gemakkelijk willen kunnen draaien en eventueel meegaan op de golven? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een supboard hard.

De prijzen van supboards

Een ander variabel om in overweging te nemen wanneer je een supboard wilt gaan kopen is natuurlijk de prijs. Supboards worden in allerlei prijsklassen aangeboden en hierbij is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die geboden worden. In de meeste gevallen zullen opblaasbare supboards goedkoper zijn dan de harde boards. Dit heeft niet direct iets te maken met de kwaliteit of duurzaamheid van het product, maar simpelweg met de gebruikte materialen en natuurlijk de specialistische bewerkingen die bijvoorbeeld bij een raceboard gedaan worden.

© Copyright Kick Watersports B.V. |