Kick Watersports B.V.

Zwemvesten

Zwemvesten kopen

Zwemvesten zijn van enorm belang bij het veilig beoefenen van een watersport. De kans op problemen wordt altijd zo klein mogelijk gehouden, maar er is altijd een kans dat je in een vervelende situatie terecht komt en in die gevallen is een zwemvest enorm van belang. Een vraag die veel mensen hebben is of je nou kiest voor een zwemvest of een reddingsvest? Wat zijn de verschillen en waarom kies je voor de een of de ander? Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het vest dat je voor ogen hebt voldoet aan alle Europese voorschriften. Op onze webshop vind je enkel de beste zwemvesten die volledig voldoen aan de normen van de Europese Unie, zodat je altijd zorgeloos in de kajak, op de surfplank of de SUP kunt sporten.

Zwemvesten voor volwassenen

Zwemvesten zijn er in verschillende maten en het is belangrijk dat je de juiste maat kiest. Het doel van een zwemvest is om stevig om je lichaam heen te zitten, zodat het je extra drijfvermogen geeft. Hierdoor zul je altijd weer boven komen drijven wanneer je in een stroming of zuiging terecht komt. Dit geldt ook in de gevallen dat iemand bijvoorbeeld bewusteloos raakt. Zwemvesten voor volwassenen moeten dan ook nooit aan kinderen gegeven worden, ook al lijken ze die wel te passen. In onze webshop vind je allerlei zwemvesten met verschillende maten. Let goed op welke maten je koopt en of deze voor kinderen of volwassenen zijn. Zwemvesten zijn een ideaal veiligheidsmiddel voor watersporters, omdat het de bewegingen niet belemmert. Een reddingsvest is vaak groter en dikker, waardoor het bij surfers, zeilers of kajakkers snel in de weg zit. Vooral als je in een kano gaat zitten. Ben je niet helemaal zeker van welk zwemvest het best is voor jou? Dan ben je altijd van harte welkom in onze showroom om je vraag te stellen. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest

Het verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest is niet altijd bij iedereen duidelijk. Daarom leggen we het hier kort en gemakkelijk voor je uit. Een zwemvest is een vest met een drijfvermogen dat zorgt dat je veel beter in het water blijft drijven. In de meeste gevallen bestaat het uit speciaal foam dat zorgt dat je direct weer boven komt drijven. In sommige gevallen, zoals bij een automatisch zwemvest, wordt er gewerkt met lucht die in het vest gepompt wordt. Zwemvesten zijn ideaal voor sporters. Een reddingsvest is een uitgebreidere versie van het zwemvest. Het Is vaak voorzien van een speciale vorm die zorgt dat je altijd op je rug zult drijven met je hoofd omhoog. Deze vesten worden bijvoorbeeld gebruikt in vliegtuigen en bij de kustwacht. Het zijn vesten die mensen voor uren boven water moeten houden tot ze gered worden. Hierbij zorgt het vest ervoor dat ook bewusteloze mensen niet kunnen verdrinken; het hoofd blijft immers altijd boven water. Reddingsvesten zijn dus een meer reddings gerichte vorm van het zwemvest. Een overtreffende trap.

Zwemvesten kopen

Zwemvesten kopen die je natuurlijk via onze webshop. Daar vind je een ruim aanbod in zwemvesten, passend bij volwassenen of kinderen. Deze zwemvesten zijn voorzien van een stevige vulling die het drijfvermogen van je lichaam of dat van een kind enorm verhoogd. Hierdoor kunnen beginnende waterskiërs, surfers of kajakkers, probleemloos in het water vallen en direct weer op de boot o plank klimmen. Het is natuurlijk altijd belangrijk om aan je eigen veiligheid te blijven denken, aangezien een vest je enkel kan helpen om te blijven drijven. Check altijd de temperatuur van het water, let op eventuele stroomversnellingen en check het weer voor je het water op gaat. Een zwemvest is een onmisbare toevoeging aan je sportuitrusting en is in allerlei kleuren verkrijgbaar, passend bij je uitrusting of board.

© Copyright Kick Watersports B.V. |